Spamdag!

Vorige week maandag was het zover! Spamdag!! 7225 E-mailtjes tegelijk verzonden voor mijn onderzoek naar de Personal Homepages van Wanadoo. Nadat de e-mails verzonden waren stroomden de antwoorden binnen: in de eerste minuut na verzending waren al 10 vragenlijsten teruggestuurd. Binnen een week waren dat er al 1800! Gelukkig gaat het allemaal digitaal en kan ik real-time de statistieken om mijn scherm zien.

Bijzonder positief

De gegeven antwoorden waren op een paar uitzonderingetjes na bijzonder positief. De meeste gebruikers zijn tevreden over de diensten en van de (nog)-niet-gebruikers is een groot deel geïnteresseerd in de Personal Homepage. Opvallend is wel dat de personen die antwoorden dat 20 MB hostingruimte weinig is allemaal 3 megapixel foto’s online hebben staan.

Ook zijn er mensen die (terecht) vinden dat PHP-ondersteuning gewoon standaard moet zijn. Dit is echter niet haalbaar gezien de Personal Homepage servers uit de prehistorie komen en te weinig capaciteit hebben hiervoor. Tsja…

Needurlandse taal

Bij de openvragen komt naar voren hoe slecht de kennis van de Nederlandse taal is bij de respondenten. Informatsie en sirvise zijn doodnormale woorden volgens deze mensen.

Tevens zijn er gebruikers die niet weten hoe het Internet (of een Linux-server) werkt en dan gaan klagen dat iets niet werkt.

Een homepage van 450 Kb

Deze respondent vond de Personal Homepage dienst van Wanadoo slecht om de volgende reden: "De snelheid. Ik heb een homepage, grootte 450 Kb, gemaakt in Microsoft Publisher met enkele piepkleine plaatjes, en nog duurt een seconden voordat ze op het scherm staan.". Nu moet je weten dat een normale HTML pagina tussen de 0,8 en 2,5 Kb groot is. Het is dus ongelofelijk dat deze superpagina binnen een seconden geladen is.

Een andere respondent vind het gek dat de foto’s die hij upload niet geopend worden door zijn HTML pagina’s. Bij het bezoeken van zijn homepage kwam ik er echter achter dat deze arme man dus niet wist dat er een verschil tussen hoofd- en schrijfletters is op een Linux-server en dat zijn foto’s dus simpelweg niet geopend werden omdat de bestandsnaam niet overeen kwam.

Doffe ellende dus allemaal, maar wel superveel mensen die geantwoord hebben.

Lees ook...

Geef een reactie

Geef hier je reactie. Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.